Grastapijt

Zelf graszoden leggen

In principe moeten graszoden direct gelegd worden zo snel ze zijn afgeleverd. Ze kunnen echter twee tot drie dagen bewaard worden, mits ze naast elkaar op een beschaduwde plaats worden uitgerold. Leg zoden niet op een bevroren bodem. Graszoden worden per rij gelegd. Ze mogen elkaar niet overlappen, maar de rij langs de rand van het gazon moet wel iets oversteken. Verwijder tijdens het leggen direct eventueel aanwezige onkruiden, gebruik graszoden die vol zitten met onkruiden helemaal niet. Oneffenheden in de ondergrond worden gladgestreken of opgevuld met wat aarde. Druk de zoden goed aan voor u met de volgende rij begint. Leg een plank over de net gelegde rij en leg de volgende er tegenaan. Laat de zoden verspringen en zorg ervoor dat er aan het einde nooit minder dan een halve graszode komt te liggen, aangezien te kleine stukken moeilijk wortelen. Leg ze in rechte rijen en snijd er pas later ronde hoeken af als dat nodig is. Vul de voegen tussen de graszoden met zandige compostgrond.

Met een rechte spade of een graskantensteker worden de randen en hoeken iets schuin naar buiten afgestoken. Veeg tot slot met een grove bezem alle losse grassen en wortels van het gazon af en sproei het. Echte gazonliefhebbers rollen een week na het leggen het gazon nogmaals lichtjes met een wals. Nodig is het niet, maar wie het graag doet, moet het eerst de ene kant op walsen en vervolgens haaks daarop nog een keer.

Voorbeeld wat er komt kijken bij graszoden leggenU wilt uw gazon aan laten leggen door specialisten? Rechts op deze pagina vindt u gespecialiseerde graszodenbedrijven bij u in de buurt.

Tuinpedia.nl screenshot website

Zelf graszoden leggen? Een uitgebreide instructie vindt u hier!

Zelf graszoden leggen?

Tuinpedia.nl
button
Graszodenbedrijven.nl screenshot website

Op Graszodenbedrijven.nl vindt u direct alle leveranciers en kunt u meteen een offerte aanvragen!

Direct een vrijblijvende offerte aanvragen bij leveranciers?

Graszodenbedrijven.nl
Button
Graszoden-prijzen.nl screenshot website

Alle graszodenleveranciers in Nederland per provincie! Aanrader!

Zoekt u een graszodenleverancier?

Graszoden-prijzen.nl
Button